Bestuurder veroordeeld voor dodelijk ongeval in Duinrell

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Bestuurder veroordeeld voor dodelijk ongeval in Duinrell
Den Haag, 01 augustus 2018

De Haagse rechtbank veroordeelt een 29-jarige Slowaakse man tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Duinrell in Wassenaar. Bij dit ongeval kwamen twee van zijn landgenoten om het leven. Naast de celstraf krijgt de man een  onvoorwaardelijke rijontzegging van 4 jaren.

Drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol

De man veroorzaakte in de nacht van 11 februari 2018 een ongeval met zijn auto, waarin nog twee andere personen zaten. De auto is van de weg geraakt en in het water beland. De man had op dat moment meer dan driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
De man kon zich niets van het ongeval herinneren. Volgens de rechtbank is het bewezen dat hij de bestuurder was.

Zeer onvoorzichtig en onoplettend

De rechtbank merkt in haar vonnis op dat de man onaanvaardbare risico’s heeft genomen. Door zeer onvoorzichtig en onoplettend te rijden heeft dit ongeval kunnen gebeuren en zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. Als strafverzwarende omstandigheid geldt nog dat de man ondanks verschillende waarschuwingen is blijven doorrijden.

Schadevergoeding voor nabestaanden

De man moet aan de nabestaanden van de slachtoffers schadevergoedingen van in totaal ruim 8000 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten