Laden...

Beveiliger krijgt 18 maanden cel voor seksuele handelingen met minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Beveiliger krijgt 18 maanden cel voor seksuele handelingen met minderjarige
Den Haag, 04 november 2019

Een 34 jarige man is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het verrichten van seksuele handelingen met een minderjarig meisje. De man krijgt ook een proeftijd van drie jaar. Hij misbruikte zijn positie als beveiliger en dwong een kwetsbaar minderjarig meisje tot het ondergaan van seksuele handelingen op het toilet van zijn kantoor. Hiermee heeft hij inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het meisje. De man had enkel aandacht voor zijn eigen behoeftebevrediging en negeerde de gevolgen voor het slachtoffer.

Dwang

Ten tijde van het voorval was het slachtoffer 15 jaar en de beveiliger 34, een aanzienlijk leeftijdsverschil. Daarnaast was hij beveiliger, een persoon met enig aanzien, zeker voor een vijftienjarig meisje dat werkzaam is in hetzelfde winkelcentrum. Daar komt bij dat hij heeft gezegd dat als zij niet zou meewerken, hij haar een winkelverbod zou geven en zou zorgen dat zij haar baan zou verliezen. Dit alles zorgde ervoor dat zij tegen haar wil seksuele handelingen heeft moeten ondergaan. Daarnaast gebruikte de man geweld door haar aan haar haren het toilet in te trekken. Hierdoor was sprake van dwang.

Gevolgen voor het slachtoffer

Het slachtoffer is een kwetsbaar meisje dat vanaf haar derde levensjaar in verschillende jeugdinstellingen heeft gewoond. Voor het voorval plaatsvond, werkte zij met haar begeleiders hard aan haar traject naar zelfstandigheid. Deze gebeurtenis heeft echter een behoorlijke impact op haar dagelijks leven gehad. De positieve lijn in haar ontwikkeling – bijvoorbeeld haar vertrouwen in volwassenen en het vinden en behouden van een (bij)baantje – is teniet gedaan.

Uitspraken