Celstraffen voor inbrekersbende

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraffen voor inbrekersbende
Den Haag, 09 maart 2018

De rechtbank Den Haag heeft vandaag vijf mannen in de leeftijd van 19 tot 22 jaar uit Boskoop en Waddinxveen veroordeeld voor talrijke woninginbraken. Volgens de rechtbank vormden zij een criminele organisatie.

Georganiseerd

De inbrekersbende werkte in wisselende samenstellingen en meestal volgens een vast patroon. De mannen hielden zich niet alleen bezig met inbreken, maar ook met het plannen van de inbraken, het uitvoeren van verkenningen en het regelen van inbrekerswerktuigen. Ze stonden op de uitkijk, waarschuwden voor de politie en verdeelden of verkochten de buitgemaakte goederen.

Eerder veroordeeld

Vier van de vijf mannen zijn al eerder veroordeeld voor woninginbraken en liepen nog in een proeftijd. Drie van hen hebben tijdens de schorsing van hun voorlopige hechtenis opnieuw strafbare feiten gepleegd. De rechtbank zag daarom geen aanleiding om een deel van de straffen voorwaardelijk op te leggen.

Straffen

Twee mannen werden veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De anderen kregen respectievelijk drie jaar en zes maanden, twee jaar en één jaar gevangenisstraf opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten