Celstraffen voor wapen- en drugsbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraffen voor wapen- en drugsbezit
Den Haag, 28 maart 2019

Twee mannen van 34 en 44 jaar zijn vandaag door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 30 respectievelijk 18 maanden gevangenisstraf voor het bezit van vuurwapens en drugs. Het gaat onder meer om een automatisch vuurwapen, een pistool en een halve kilo cocaïne.

Bekend

De 44-jarige man heeft bekend dat hij de vuurwapens en drugs in de woning van zijn vriendin heeft verstopt op verzoek van een ander. Hij wilde diens identiteit niet vertellen maar de rechtbank stelde vast dat het om de 34-jarige man gaat. De rechtbank heeft dit kunnen afleiden uit onder meer afgetapte telefoongesprekken en afgeluisterde gesprekken in de penitentiaire inrichting.

Meewegen

Bij het bepalen van de strafmaat liet de rechtbank meewegen dat de combinatie van harddrugs en vuurwapens lijkt te passen bij drugshandel die vaak tot overlast en gewelddadige criminaliteit leidt. Het gaat dus om zorgelijke feiten. De rechtbank rekent het de 34-jarige man aan dat hij eerder voor vuurwapenbezit is veroordeeld en dat hij een ander heeft betrokken bij zijn eigen vuurwapens en drugs. Verder heeft de rechtbank meegewogen dat de 44-jarige man ernstig ziek is en gevangenisstraf voor hem daardoor zwaarder is dan voor een ander.

Uitspraken

Meest gelezen berichten