Gevangenisstraf en tbs voor verkrachting in eigen woning

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf en tbs voor verkrachting in eigen woning
Den Haag, 10 juli 2018

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 40-jarige man veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en tbs voor verkrachting en mishandeling van een vrouw in haar eigen woning. Ook heeft hij daarna geprobeerd haar te dwingen om haar beschuldiging in te trekken of te wijzigen.

Ziekelijke stoornis

De verdachte wilde niet meewerken aan onderzoek door een psycholoog en psychiater. Toch komt de rechtbank tot de conclusie dat aannemelijk is dat bij verdachte sprake is van een ziekelijke stoornis. Ook keek de rechtbank naar eerdere veroordelingen en rapporten die over de verdachte zijn opgesteld. 

Tbs met dwangverpleging

Met een gevangenisstraf kan in dit geval niet worden volstaan. De rechtbank is van oordeel dat de man door zijn stoornis een gevaar vormt voor de samenleving en legt aan hem de tbs-maatregel met dwangverpleging op. Volgens de rechtbank is dit de enige manier waarop de veiligheid van anderen kan worden gewaarborgd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten