Gevangenisstraf voor het doden van schoonvader

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor het doden van schoonvader
Den Haag, 26 april 2018

De rechtbank heeft vandaag een 51 jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het om het leven brengen van zijn schoonvader.

De feiten

Op 16 juni 2017 kwam zijn schoonvader in beschonken toestand onverwacht op bezoek. Tijdens een gesprek confronteerde de verdachte hem met het vermoeden van misbruik van zijn dochters, waaronder de vrouw van de verdachte. Toen de schoonvader hier laconiek op reageerde, wurgde hij hem met een hondenriem. Hij heeft hem daarna in zijn werkbus gelegd en naar het politiebureau vervoerd.

​Geen excuus

Volgens de man handelde hij uit psychische overmacht. Hij was in die tijd depressief en het jarenlange gedrag van zijn schoonvader zorgde er voor dat hij geen weerstand kon bieden aan de drang hem van het leven te beroven. De rechtbank gaat hier niet in mee. Er was geen sprake van zo’n heftige van buiten komende drang, dat er een excuus was voor zijn daad.

​Strafmotivering

De rechtbank is met de deskundigen van oordeel dat de man verminderd toerekeningsvatbaar was. Daar wordt ook rekening mee gehouden. De rechtbank legt wel een hogere straf op dan door de officier van justitie geëist, vanwege de brute en laffe wijze waarop de man te werk is gegaan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten