Laden...

Hongaarse familie veroordeeld voor mensenhandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Hongaarse familie veroordeeld voor mensenhandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie
Den Haag, 23 maart 2018

Een Hongaarse familie is vandaag veroordeeld voor mensenhandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De rechtbank Den Haag legde de negen familieleden celstraffen op variërend van 5 tot en met 41 maanden. De tiende verdachte die niet tot de familie behoorde kreeg 10 maanden cel.

Prostitutie

De criminele organisatie haalde in ieder geval 16 hoofdzakelijk jonge Hongaarse vrouwen in de leeftijd van 18 jaar tot begin 20 naar Nederland en stelde hen te werk in de prostitutie. Ze kozen hierbij bewust voor vrouwen in een moeilijke of kwetsbare positie. De vrouwen moesten de verdiensten vervolgens geheel of gedeeltelijk afdragen aan hun contactpersoon

Mensenhandel

Twee verdachten hebben zich ook schuldig gemaakt aan het witwassen van geldbedragen door belastingontduiking. De rechtbank acht verder bewezen dat de familieleden een criminele organisatie vormden die zich bezighield met mensenhandel en witwassen.

Uitspraken