Opnieuw een stempel op de kwaliteit van Kanton

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Opnieuw een stempel op de kwaliteit van Kanton
Den Haag, 29 maart 2018

Voldoen aan nieuwe, strengere eisen terwijl je tegelijkertijd de gele kaarten van vorig jaar aan het wegwerken bent: dat is een prestatie van formaat. De drie Kantonteams deden het. Dinsdag 27 maart ontvingen ze bericht dat het kwaliteitssysteem van Kanton opnieuw ISO gecertificeerd is.

Omgevingsbewust en personeelsbeleid

De ISO-norm is onlangs op een aantal punten aangepast. Dit jaar heeft de auditor voor het eerst gecontroleerd in hoeverre de teams Kanton voldoen aan deze nieuwe eisen.
Voor het eerst vroeg de auditor aan de teams hoe zij ervoor zorgen dat ze omgevingsbewust zijn. De teams hebben daarom in kaart gebracht met welke partijen zij intern en extern te maken hebben, wat de onderlinge verwachtingen zijn, de risico’s en de kansen. Ook waren de auditoren geïnteresseerd in het personeelsbeleid; zoals aandacht voor werving en selectie en bij langdurig ziekteverzuim.

ISO-certificering

Sinds 2001 werken de 3 teams kanton (Den Haag, Leiden en Gouda) met een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Dit kwaliteitssysteem wordt jaarlijks onderworpen aan een externe audit. Er komen externe auditoren op bezoek om interviews te houden met medewerkers van alle geledingen. Ze vragen naar de manier waarop het werk is georganiseerd en zij controleren of er gewerkt wordt langs de bestaande protocollen en werkprocessen. Certificering is veel meer dan het behalen van een ISO-certificaat, het draagt voor een belangrijk deel bij aan de kwaliteit van het werk van de Kantonteams. Met een geolied kwaliteitssysteem zijn de teams Kanton in staat om jaarlijks bijna 100.000 zaken op een kwalitatief hoogstaande, efficiënte en effectieve manier af te doen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten