Laden...

Uitspraak strafzaak: man verdacht van voorbereiden aanslag op Geert Wilders

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Uitspraak strafzaak: man verdacht van voorbereiden aanslag op Geert Wilders
Den Haag, 13 november 2019

Op maandag 18 november 2019 om 13:00 uur doet de rechtbank uitspraak in de strafzaak tegen een 27-jarige man uit Pakistan. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op Geert Wilders, bedreiging, opruiing en het verspreiden van een opruiende video. De uitspraak vindt plaats op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.Informatie voor media

U kunt gebruik maken van de persfaciliteiten door u van tevoren aan te melden bij de afdeling voorlichting van de Rechtbank Den Haag. U kunt dat doen tot uiterlijk donderdag 14 november om 17:00 uur per mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Dat betekent dat in beginsel één medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen.

Neem een geldig legitimatiebewijs en een perskaart mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 3. Afhankelijk van het aantal aanwezigen krijgt u een plek in de zittingszaal op de begane grond of op de publieke tribune op de 1e verdieping. Daarnaast is een perskamer met live videoverbinding beschikbaar.

Informatie voor publiek

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 3. Op de publiekstribune is beperkt ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd.

Vervoer en parkeren

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza rechtstreeks naar het JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar het JCS bedraagt circa vijf minuten. Parkeren is tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN) beperkt mogelijk op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.Uitspraken