Inhoudelijke behandeling zaak Wilders vanaf 31 oktober 2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak Wilders vanaf 31 oktober 2016
Den Haag, 24 oktober 2016

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de heer Wilders start op maandag 31 oktober 2016 vanaf 9.30 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp. Hiervoor zijn in beginsel 3 weken beschikbaar. In de week van 31 oktober, 14 november en 21 november zijn er op alle dagen – behalve de dinsdagen – zittingsdagen gereserveerd. Het zal van de voortgang afhangen of deze allemaal nodig zijn.

Informatie voor publiek

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen, is een zaal met live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd.

​Informatie voor media

Neem een geldig legitimatiebewijs + perskaart mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 2.

U kunt gebruik maken van de persfaciliteiten door u van tevoren aan te melden bij de afdeling voorlichting van de Rechtbank Den Haag. U kunt dat doen tot uiterlijk woensdag 26 oktober 2016 om 12.00 uur per mail:

voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.

Afhankelijk van het aantal aanwezigen krijgt u een plek in de zittingszaal op de begane grond of in de zittingszaal op de publieke tribune op de 1e verdieping. Daarnaast is een perskamer met live videoverbinding beschikbaar.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Dat betekent dat één landelijk (NOS) en één internationaal medium in de zittingszaal opnames maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen. Rechtstreeks uitzenden van de zitting is toegestaan. Buiten de zaal mogen cameraploegen alleen filmen op de daarvoor aangewezen plek achterin de gang bij de zittingszaal.

Voorzieningen, vervoer en parkeren

Op de rechtbank-locatie Schiphol is alleen via een automaat koffie, thee en in zeer beperkte mate eten te koop. Wilt u komen, neem dan zelf eten en drinken mee. Dit mag u niet in de zittingszaal/videozaal nuttigen, maar alleen in de daarvoor bestemde ruimtes.

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar JCS bedraagt circa vijf minuten.

Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

[Routebeschrijving: https://www.rechtspraak.nl/SiteCollectionDocuments/Routebeschrijving-Haarlemmermeer-(auto).pdf (pdf, 38,6 KB)]  

 

Meer weten over de zaak Wilders?

Uitspraken

Meest gelezen berichten