Laden...

Jaarverslag 2021 rechtbank Den Haag verschenen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Jaarverslag 2021 rechtbank Den Haag verschenen
Den Haag, 28 april 2022

In 2021 behandelde de rechtbank Den Haag 143.660 rechtszaken, een stijging ten opzichte van het jaar ervoor. Ondanks de beperkingen, een lagere instroom en onderbezetting bij de rechters heeft de rechtbank 95% van het verwachte aantal zaken weten te behandelen. 

Dat blijkt uit het Jaarverslag 2021 (rechtspraak.nl) (pdf, 3,6 MB) van de rechtbank Den Haag dat deze week verscheen. 

Drie belangrijke pijlers

De resultaten die geboekt zijn ten aanzien van de prioriteiten van de rechtbank zijn apart benoemd. Ons meerjarenplan is op drie belangrijke pijlers gebaseerd: laagdrempelige, probleemoplossende geschilbeslechting in de rechtbank Den Haag (maatschappelijk effectieve rechtspraak), verkorten van de doorlooptijden (tijdige rechtspraak) en de naleving van de Gouden Gedragsregels (afspraken over hoe wij werken).

Bestuurlijke prioriteiten

In het jaarverslag wordt ingegaan op de bestuurlijke prioriteiten die via de Uitvoeringsagenda, de Agenda van de Rechtspraak en het Jaarplan van de Rechtspraak zijn vastgesteld. De resultaten uit de teams, projecten en werkgroepen zijn eveneens uitvoerig beschreven. 

Bijzondere aandacht is er voor de reflectie die naar aanleiding van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag heeft plaatsgevonden en de effecten van de coronacrisis.

Uitspraken