Klimaatzaak dient dinsdag 14 april 2015 bij rechtbank Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Klimaatzaak dient dinsdag 14 april 2015 bij rechtbank Den Haag
Den Haag, 09 april 2015

De bodemprocedure van de stichting Urgenda en 886 anderen tegen de Staat, de zogenoemde klimaatzaak, dient op dinsdag 14 april bij de rechtbank Den Haag. Urgenda en deze andere eisers betogen dat de Nederlandse Staat te weinig doet om de ernstige gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, en op die grond onrechtmatig handelt. Zij vragen de rechtbank onder meer om een bevel aan de Staat tot beperking van het gezamenlijke volume van de jaarlijkse Nederlandse uitstoot van broeikasgassen (vooral CO2).

Praktische informatie

Datum + tijdstip: dinsdag 14 april om 9.30 uur – einde van de dag.

Locatie: zaal H4 + zaal H1 (videozaal), rechtbank Den Haag, Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 in Den Haag.

Accreditatie

Alle journalisten die de zitting willen bijwonen wordt vriendelijk verzocht zich uiterlijk maandag 13 april om 12:00 uur per mail aan te melden bij de afdeling Voorlichting van de rechtbank Den Haag.

Poolregeling

Voor het maken van radio- en televisieopnamen geldt een poolregeling. Dat betekent dat een omroep toestemming krijgt tijdens de zitting beeld- en geluidsopnames te maken. Zij fungeren als pool voor het afstaan van opnames aan andere audiovisuele media. Media die zich willen aanmelden voor de poolregeling wordt verzocht zich uiterlijk maandag 13 april om 12:00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting van de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten