Laden...

Livestream mondelinge behandeling civiele zaak anonimiteit zaaddonor

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Livestream mondelinge behandeling civiele zaak anonimiteit zaaddonor
Den Haag, 04 maart 2021

De rechtbank Den Haag behandelt op 5 maart om 09:30 uur een civiele zaak waarin de vraag centraal staat of een kliniek en/of de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting duidelijkheid moeten geven over de identiteit van een zaaddonor. De zitting kan door belangstellenden via een livestream worden gevolgd: https://streams.nfgd.nl/livestream-mondelinge-behandeling-civiele-zaak-anonimiteit-zaaddonor

​Waar gaat de zaak over?

De donorkinderen in deze zaak zijn verwekt met zaad van een zogenoemde B-donor.  Dat is een donor die ten tijde van de donatie heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de verstrekking van zijn persoonsgegevens aan een eventueel donorkind. Inmiddels is in 2004 de Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting in werking getreden en de donor stemt nu niet meer in met zijn bekendmaking. De vraag die aan de orde komt is of de identiteit van de zaaddonor nu wel of niet verstrekt moet worden.

Informatie voor publiek

Belangstellend publiek is beperkt welkom bij zittingen in het Paleis van Justitie. Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is een maximum aantal van twee belangstellenden per zaak vastgesteld. Voor deze zaak hebben zich al twee bezoekers aangemeld. Overige belangstellenden kunnen de zaak volgen via de livestream.

Uitspraken