Laden...

Livestream rechtszaak stichting Privacy First tegen de Staat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Livestream rechtszaak stichting Privacy First tegen de Staat
Den Haag, 08 november 2021

Op woensdag 10 november 2021 om 11.00 uur behandelt de rechtbank Den Haag het kort geding van stichting Privacy First tegen de Staat over wetgeving inzake automatische nummerplaatherkenning (ANPR). Volgens eisers worden onder deze wetgeving de kentekens van miljoenen auto's in Nederland vier weken in een centrale politiedatabank opgeslagen voor opsporing en vervolging, ongeacht of men ergens van verdacht wordt. Dit is volgens eisers niet noodzakelijk, disproportioneel en ineffectief. Privacy First wil de ANPR-wetgeving buiten werking laten stellen wegens strijd met Europees privacyrecht.

Livestream

De zaak kan door alle belangstellenden via een livestream worden gevolgd: https://streams.nfgd.nl/privacy-first-tegen-de-staat-over-anpr-wetgeving.

Informatie voor de media

Door de coronamaatregelen is de ruimte in de zittingszaal beperkt. Voor het maken van audiovisuele opnames geldt daarom een poolregeling.
Er kan een beperkt aantal journalisten plaatsnemen in de zaal. Wij raden journalisten aan de zittingen te volgen via de livestream.
Journalisten die toch aanwezig willen zijn kunnen zich tot uiterlijk a.s. dinsdag 9 november 2021 tot 12:00 uur aanmelden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag. Een plek in de zittingszaal kan niet worden gegarandeerd.

Informatie voor publiek

Overige belangstellenden kunnen de zaak volgen via de livestream.

Uitspraken