Laden...

Livestream uitspraak Stichting Japanse Ereschulden tegen de Staat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Livestream uitspraak Stichting Japanse Ereschulden tegen de Staat
Den Haag, 24 mei 2022

Op woensdag 1 juni 2022 om 10.00 uur doet de rechtbank Den Haag uitspraak in de rechtszaak van vijftien individuele eisers en de Stichting Japanse Ereschulden tegen de Staat. De individuele eisers zijn ofwel zelf slachtoffer van de Japanse bezetter van Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog, ofwel afstammeling van een slachtoffer, of zowel slachtoffer als afstammeling.

De eisers hebben vergoeding van de Staat gevorderd van hun (oorlogs)schade. Zij stellen dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld door hun vorderingen op de Japanse staat betreffende deze schade op te geven in het kader van het Vredesverdrag met Japan, zonder dat de (Nederlandse) staat deze schade zelf heeft vergoed.

Livestream

De uitspraak kan door belangstellenden via een livestream worden gevolgd: Uitspraak Stichting Japanse Ereschulden tegen de Staat.

Informatie over het volgen van de stream via Teams vindt u via deze link: Join a meeting in Teams (microsoft.com).U verlaat Rechtspraak.nl

Informatie voor de pers

Journalisten die aanwezig willen zijn bij de uitspraak kunnen zich tot uiterlijk a.s. dinsdag 31 mei 2022 aanmelden bij de afdeling voorlichting.


Uitspraken