Laden...

Livestream uitspraak 'afstandsmoeders' tegen de Staat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Livestream uitspraak 'afstandsmoeders' tegen de Staat
Den Haag, 24 januari 2022

Op woensdag 26 januari 2022 om 10.00 uur doet de rechtbank Den Haag uitspraak in de bodemprocedure van een 'afstandsmoeder' en Bureau Clara Wichmann tegen de Staat. Het gaat in deze zaak om de vraag of de Staat onrechtmatig heeft gehandeld tegenover deze en andere moeders die in de jaren 1956-1984 afstand hebben gedaan van hun kind.

Achtergrond

De procedure is aangespannen door een individuele vrouw die stelt in 1968 tegen haar wil te zijn gescheiden van haar zoon en Bureau Clara Wichmann als belangenorganisatie die in dit geval opkomt voor de belangen van alle vrouwen die tegen hun wil zijn gescheiden van hun kind. Volgens eiseressen is de Staat aansprakelijk omdat hij druk op de moeders heeft uitgeoefend om afstand te doen van hun kind en de moeders onvoldoende en onjuist heeft geïnformeerd over hun positie.

Livestream

De uitspraak kan door alle belangstellenden via een livestream worden gevolgd: https://streams.nfgd.nl/uitspraak-in-zaak-van-afstandsmoeders-tegen-de-staat.

Informatie voor de media

Wij raden journalisten aan de uitspraak te volgen via de livestream. Journalisten die toch aanwezig willen zijn kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 25 januari 2022 10:00 uur aanmelden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag. Het aantal zitplaatsen is beperkt, een plek in de zittingszaal kan niet worden gegarandeerd.

Uitspraken