Laden...

Nadere informatie eerste openbare zitting zaak Mitch Henriquez op maandag 20 februari 2017

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Nadere informatie eerste openbare zitting zaak Mitch Henriquez op maandag 20 februari 2017
Den Haag, 14 februari 2017

De regiezitting in de strafzaak tegen twee agenten die vervolgd worden door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege hun betrokkenheid in 2015 bij de aanhouding van Mitch Henriquez, die hierna overleed, vindt plaats op maandag 20 februari 2017 vanaf 10.00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.

Informatie voor publiek

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen, is er op 20 februari 2017 een zaal met live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd.

Informatie voor media

Neem een geldig legitimatiebewijs + perskaart mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 2.

U kunt gebruik maken van de persfaciliteiten door u van tevoren aan te melden bij de afdeling voorlichting van de Rechtbank Den Haag. U kunt dat doen tot uiterlijk vrijdag 17 februari 2017 om 12.00 uur per mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.

Afhankelijk van het aantal aanwezigen krijgt u een plek in de zittingszaal op de begane grond of in de zittingszaal op de publieke tribune op de 1e verdieping. Daarnaast is een perskamer met live videoverbinding beschikbaar.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Dat betekent dat in beginsel één medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen.

Vervoer en parkeren

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar het JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar het JCS bedraagt circa vijf minuten.

Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

 

Over de zitting

De zitting is een zogenoemde regiezitting waarbij de rechtbank zal nagaan of het onderzoek compleet is en of alle partijen over de nodige stukken beschikken. Verder zal met alle betrokkenen, zoals het OM, de verdediging en de vertegenwoordigers van de nabestaanden, de gang van zaken bij de inhoudelijke behandeling van de zaak besproken worden.

Vanaf 6 april 2017 zal in beginsel de inhoudelijke behandeling van de strafzaak plaatsvinden. Hiervoor zijn in vooralsnog vijf dagen ingepland.

Uitspraken