Laden...

Negen jaar cel voor schietpartij op de Rijswijkseweg in Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Negen jaar cel voor schietpartij op de Rijswijkseweg in Den Haag
Den Haag, 29 januari 2021

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor een poging tot doodslag op drie personen. De man heeft op 25 juni 2019 tijdens de avondspits op het kruispunt van de Rijswijkseweg en de Van Leeuwenhoekstraat twee keer met een vuurwapen geschoten. Hij opende het vuur op één persoon, maar die miste hij. Eén van de kogels ketste af op het asfalt en doorboorde het bestuurdersportier van een willekeurig passerende auto. De kogel kwam uiteindelijk terecht op de bijrijdersstoel. De twee inzittenden zijn daarbij niet geraakt. Alle drie de betrokkenen zijn dus met de schrik vrij gekomen. Verdachte moet aan de bestuurder van de auto een schadevergoeding van € 4.000 betalen.

Lagere straf

Van een poging tot doodslag op nog een vierde persoon wordt de man vrijgesproken omdat onvoldoende blijkt dat ook in de richting van die persoon is geschoten. Verder vindt de rechtbank ook niet bewezen dat de man met voorbedachte raad heeft gehandeld zodat vrijspraak volgt voor poging tot moord. Dit leidt ertoe dat de rechtbank tot een lagere straf komt dan door de officier van justitie is geëist.

​Reden schietpartij blijft raadsel

De man heeft zich tot op de zitting beroepen op zijn zwijgrecht. De reden of aanleiding van de schietpartij blijft daarom een raadsel.

Uitspraken