Laden...

Open Dag Paleis van Justitie op zaterdag 11 november 2023

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Open Dag Paleis van Justitie op zaterdag 11 november 2023
Den Haag, 12 oktober 2023

Altijd al een kijkje willen nemen in het Haagse Paleis van Justitie, zien hoe een zitting verloopt of meer willen weten over het werk van een rechter of officier van justitie? Kom dan naar onze Open Dag op zaterdag 11 november 2023.

Programma

De Open Dag vindt plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60 te Den Haag. De rechtbank Den Haag, het gerechtshof Den Haag, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, het arrondissementsparket Den Haag en het ressortsparket Den Haag organiseren gezamenlijk de Open Dag.

Er
staan diverse activiteiten op het programma. Zo worden er zittingen nagespeeld op het gebied van straf-, handels-, familie- en bestuursrecht en kun je aansluiten bij een rondleiding door het cellenblok. Op de informatiemarkt tref je niet alleen de ‘Paleisbewoners’, maar ook verschillende andere organisaties die het werkveld van de Rechtspraak raken. Kinderen kunnen een foto van zichzelf in toga laten maken, aan de slag met een kleurplaat of meedoen aan een speurtocht. Heb je er wel eens over nagedacht om bij ons te komen werken? Bezoek dan de loopbaanmarkt op de Open Dag. Het gehele programma tref je aan op onze website.

Week van de Rechtspraak

De Open Dag vindt plaats voorafgaand aan de jaarlijkse Week van de Rechtspraak, die gehouden wordt van maandag 13 november tot en met vrijdag 17 november 2023. Het thema van deze week is ‘Open deuren’. Op onze website kun je lezen, wat er deze week georganiseerd wordt door de Rechtspraak.

Uitspraken