Laden...

Praktische informatie over rechtszaak Bureau Clara Wichmann c.s. tegen de Staat over anticonceptie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Praktische informatie over rechtszaak Bureau Clara Wichmann c.s. tegen de Staat over anticonceptie
Den Haag, 07 juli 2021

Op maandag 12 juli 2021 om 09.30 uur behandelt de rechtbank Den Haag de bodemprocedure van Stichting Bureau Clara Wichmann, Stichting DeGoedeZaak, Nederlandse Vrouwen Raad, Stichting Women Inc., Humanistisch Verbond, Stichting De Bovengrondse, Dokters van de Wereld en zevenduizend mede-eisers tegen de Staat.

Achtergrond

Stichting Bureau Clara Wichmann en de andere eisers willen dat anticonceptie voor iedereen gratis is. Zij vinden dat de overheid daarvoor moet zorgen. Volgens de eisers is gratis toegang tot anticonceptie nodig om vrouwen volwaardig mee te kunnen laten doen in de samenleving.

Livestream

De zitting kan door alle belangstellenden via een livestream worden gevolgd: https://streams.nfgd.nl/mondelinge-behandeling-bureau-clara-wichmann-cs-tegen-de-staat-inzake-anticonceptie.

Informatie voor de media

Door de coronamaatregelen is de ruimte in de zittingszaal beperkt. Voor het maken van audiovisuele opnames geldt daarom een poolregeling. Een poolregeling betekent dat een medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met dat medium.

Er wordt één fotograaf toegelaten. Indien nodig zal ook daarvoor een poolregeling gelden.

Er kan een beperkt aantal journalisten plaatsnemen in de zaal. Wij raden journalisten aan de zittingen te volgen via de livestream.

Journalisten die toch aanwezig willen zijn kunnen zich tot uiterlijk a.s. vrijdag 9 juli 2021 14:00 uur aanmelden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag. Een plek in de zittingszaal kan niet worden gegarandeerd.

​​Informatie voor publiek

Overige belangstellenden kunnen de zaak volgen via de livestream.

Uitspraken