Laden...

Praktische informatie over uitspraak Milieudefensie tegen Royal Dutch Shell

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Praktische informatie over uitspraak Milieudefensie tegen Royal Dutch Shell
Den Haag, 18 mei 2021

Op woensdag 26 mei 2021 om 15.00 uur doet de rechtbank Den Haag uitspraak in de bodemprocedure van Milieudefensie, Greenpeace Nederland, Stichting ter bevordering van de Fossielvrij-beweging, Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee, Stichting Both ENDS, Jongeren Milieu Actief, Stichting ActionAid en ruim 17.000 individuele eisers (hierna: Milieudefensie c.s.) tegen Royal Dutch Shell.

​Achtergrond

Milieudefensie c.s. hebben Royal Dutch Shell voor de rechter gedaagd, omdat zij vinden dat Royal Dutch Shell te weinig doet aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het voorkomen van ernstige klimaatschade. Eisers vorderen dat de rechtbank voor recht verklaart dat Royal Dutch Shell onrechtmatig handelt en beveelt om de CO2-emissies die zij veroorzaakt en waarover zij controle heeft, te reduceren in lijn met de mondiale klimaatdoelstelling van Parijs.

Livestream

De uitspraak kan door alle belangstellenden via een livestream worden gevolgd: https://streams.nfgd.nl/uitspraak-in-zaak-milieudefensie-cs-tegen-shell.

Informatie voor de media

Door de coronamaatregelen is de ruimte in de zittingszaal beperkt. Voor het maken van audiovisuele opnames gelden daarom poolregelingen. Een poolregeling betekent dat een medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met dat medium.

Er wordt één fotograaf toegelaten. Indien nodig zal ook daarvoor een poolregeling gelden.

Er kan een beperkt aantal journalisten plaatsnemen in de (video)zaal. Wij raden journalisten aan de zittingen te volgen via de livestream.

Journalisten die toch aanwezig willen zijn kunnen zich tot uiterlijk a.s. vrijdag 21 mei 2021 15:00 uur aanmelden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag. Een plek in de zittingszaal kan niet worden gegarandeerd.

Informatie voor publiek

Overige belangstellenden kunnen de zaak volgen via de livestream.

Uitspraken