Laden...

Snel en digitaal procederen in kort geding Handel of Familie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Snel en digitaal procederen in kort geding Handel of Familie
Den Haag, 08 mei 2024

Ook bij rechtbank Den Haag is digitaal procederen nu mogelijk in kort gedingen handel of familie. Advocaten kunnen hiervoor sinds 6 mei inloggen in het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak. Hier heeft een advocaat altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende stukken. Digitaal procederen is snel, laagdrempelig en overzichtelijk en kost minder papier. 

Zo werkt digitaal procederen

Het indienen van een kort geding handel en familie of het aanmelden in een lopende zaak kan eenvoudig via het webportaal Mijn Rechtspraak. Het op papier nasturen van stukken is niet langer nodig als advocaten indienen via het webportaal. Alle stukken staan direct op één plek in een overzichtelijk en volledig digitaal dossier. Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak en is alleen mogelijk via het webportaal Mijn Rechtspraak.

Wilt u meer lezen over digitaal procederen of werkinstructies lezen waarin het digitaal indienen stap voor stap staat uitgelegd? Kijk dan op www.rechtspraak.nl/kg-handel-familie.

Soepel over naar digitaal

Sinds de start zijn al diverse zaken binnengekomen via het webportaal. Aanstaande maandag staan de eerste 2 digitale zaken op zitting. Vooraf is iedereen heel druk geweest met de voorbereidingen. Niet alleen voor het ontvangen van stukken vanuit de advocatuur, maar ook voor het werken met een volledig digitaal dossier. De voorbereidingen waren niet voor niets, de overgang naar digitaal procederen is soepel verlopen.

Uitspraken