Laden...

Terugblik inhoudelijke behandeling Mitch Henriquez

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Terugblik inhoudelijke behandeling Mitch Henriquez
Den Haag , 23 november 2017

De rechtbank Den Haag heeft vandaag na een inhoudelijke behandeling van twee weken het onderzoek in de zaak Mitch Henriquez beëindigd. Nu zal de rechtbank zich gaan beraden. Zij doet uitspraak op 21 december 2017 om 13.00. Door middel van een aantal korte films geeft de Haagse rechtbank op haar twitteraccount @HaagseRechtbank een toelichting op veel gestelde vragen.

Behandeling

De rechtbank heeft de feiten besproken, de medische stukken behandeld en de medische deskundigen gehoord. Daarbij is ook aandacht besteed aan door de nabestaanden nieuw ingebrachte stukken. Verder hebben de nabestaanden hun spreekrecht uitgeoefend en de persoonlijke omstandigheden van de verdachten zijn aan de orde gekomen. Het Openbaar Ministerie heeft vervolgens haar strafeis geformuleerd. De advocaten van de verdachte agenten hebben daarop hun standpunten kenbaar gemaakt. Ten slotte hebben de verdachten de ruimte gekregen voor het  laatste woord.

Serie korte films

Over een aantal tijdens de rechtszaak besproken onderwerpen heeft de rechtbank een serie korte films gemaakt. In die films geeft de persrechter een toelichting op veel gestelde vragen. Deze serie van korte films is op twitter geplaatst. Vragen die zullen beantwoord zijn onder andere: Wat heeft de rechtbank gedaan met door de nabestaanden ter zitting ingebrachte stukken?  Waarom hebben de advocaten van de verdachte agenten steeds de zittingszaal verlaten door dezelfde deur als het Openbaar Ministerie? Hoe gaat het hierna verder?

Uitspraak 21 december 2017

De rechtbank neemt niet de gebruikelijke twee weken, maar vier weken de tijd om over de zaak na te denken en tot een oordeel te komen. Om tot een oordeel te komen, zullen – uitgaande van de ten laste legging – alle inmiddels tot het procesdossier behorende stukken (verklaringen, beelden, rapporten en dergelijke) alsmede de verschillende standpunten van de procespartijen en –deelnemers nader worden bekeken en gewogen. De beslissing zal op donderdag 21 december 2017 om 13.00 uur op locatie Schiphol worden uitgesproken.

Voor meer informatie:
Rechtbank Den Haag
Monique Buunk, senior communicatieadviseur 
telefoon: 06 129 23457
m.buunk@rechtspraak.nl
www.rechtspraak.nl

Uitspraken