Laden...

Tien jaar gevangenisstraf en tbs voor moord op echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Tien jaar gevangenisstraf en tbs voor moord op echtgenote
Den Haag, 13 april 2022

Een 50-jarige man is vandaag door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn vrouw in oktober 2020 in Den Haag. De rechtbank vindt wettig en overtuigend bewezen dat de man zijn echtgenote niet alleen opzettelijk, maar ook met voorbedachten rade heeft gedood. Hij heeft niet in een ogenblikkelijke gemoedsopwelling gehandeld, maar daarentegen juist doordacht, doelgericht en in zekere mate koelbloedig gehandeld. 

Moordwapen

De man belde na zijn daad zelf met de politie. Agenten troffen het slachtoffer vervolgens in de woning aan met een blauw koord stevig om haar nek gebonden. Dit koord bleek het moordwapen te zijn. De vrouw werd gereanimeerd maar overleed twee dagen later in het ziekenhuis. 

Gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging

De gedragsdeskundigen die de man in het Pieter Baan Centrum hebben onderzocht, hebben vastgesteld dat de man aan een ernstige ziekelijke geestesstoornis lijdt en dat deze stoornis van invloed is geweest op het plegen van de moord. Zij hebben de rechtbank geadviseerd om hem om die reden ten minste verminderd toerekeningsvatbaar te achten. De rechtbank gaat hierin mee en legt hem, naast de gevangenisstraf van tien jaar, ook een tbs-maatregel met dwang op.


Uitspraken