Laden...

Twee jaar cel en tbs met voorwaarden voor mishandelen stiefdochter en bedreigen vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Twee jaar cel en tbs met voorwaarden voor mishandelen stiefdochter en bedreigen vriendin
Den Haag, 11 augustus 2021

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 33-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor onder andere mishandelingen van zijn stiefdochter. Ook wordt de maatregel tbs met voorwaarden opgelegd. 

Littekens

De rechtbank acht bewezen dat hij zijn zeer jonge stiefdochter tussen 2013 tot 2015 mishandelde, met onder meer botbreuken en kneuzingen tot gevolg. Ook is zware mishandeling bewezen, de man goot een bijtende vloeistof in het gezicht van het slachtoffer. Als gevolg daarvan draagt het meisje, dat destijds vier jaar oud was, nog steeds de littekens. Ook acht de rechtbank bewezen dat de man de moeder van het meisje, zijn toenmalige vriendin, jarenlang heeft mishandeld. Daarnaast heeft hij een latere vriendin bedreigd en haar auto beschadigd. 

Tbs

De tbs-maatregel wordt niet opgelegd voor de mishandeling van de stiefdochter en haar moeder, omdat niet kan worden vastgesteld dat de verdachte destijds leed aan een ziekelijke stoornis. Deze maatregel wordt wel opgelegd voor de bedreiging van zijn latere vriendin. De man maakte een snijdende beweging langs zijn keel en volgens de rechtbank is deze bedreiging als een geweldsmisdrijf aan te merken. De man is de afgelopen jaren al meermalen veroordeeld voor geweldsdelicten en vormt een gevaar voor de algemene veiligheid van personen. Als hij zich niet houdt aan de gestelde voorwaarden, kan de tbs met voorwaarden worden omgezet in tbs met dwangverpleging en dat kan van onbeperkte duur zijn.

Uitspraken