Tweede zittingsdag zaak Wilders op 26 mei 2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Tweede zittingsdag zaak Wilders op 26 mei 2016
Den Haag, 18 mei 2016


De tweede zittingsdag in de strafzaak tegen de heer Wilders vindt plaats op 26 mei 2016 vanaf 9.30 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.

Deze zitting is bedoeld om de verdediging in de gelegenheid te stellen preliminaire verweren te voeren. Dat zijn verweren die aan de orde gesteld kunnen worden voordat een strafzaak inhoudelijk wordt behandeld. Deze verweren kunnen onder andere betrekking hebben op de vraag of het openbaar ministerie terecht tot vervolging is overgegaan.

​Informatie voor publiek

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen, is een zaal met live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd.

Informatie voor media

Neem een geldig legitimatiebewijs + perskaart mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 2.

Als u zich nog niet eerder heeft aangemeld voor deze strafzaak, dient u zich van tevoren aan te melden bij de afdeling voorlichting van de Rechtbank Den Haag. U kunt dat doen tot uiterlijk woensdag 25 mei 2016 om 12.00 uur per mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl. Heeft u een accreditatie gekregen voor de eerdere zittingsdagen, dan is dat niet nodig.

Voor media die met meerdere mensen komen, graag even melden welke journalist bij voorkeur toegang tot de zittingszaal zelf krijgt. Afhankelijk van het aantal aanwezigen krijgen media namelijk een plek in de zittingszaal op de begane grond of in de zittingszaal op de publieke tribune op de 1e verdieping. Daarnaast zijn er perskamers met live videoverbinding beschikbaar.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Dat betekent dat in beginsel één landelijk (NOS) en één internationaal medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen. Rechtstreeks uitzenden van de zitting is toegestaan.

Vervoer en parkeren

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar JCS bedraagt circa vijf minuten.

Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

[Routebeschrijving Haarlemmermeer (auto)]

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten