Laden...

Vergunningen Flamez terecht ingetrokken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vergunningen Flamez terecht ingetrokken
Den Haag, 21 februari 2020

De burgemeester van Den Haag mocht vergunningen van café-restaurant Flamez intrekken. Dit heeft de rechtbank Den Haag op 20 februari 2020 bepaald.

Overtreding van de voorwaarden

Op 7 januari heeft de gemeente Den Haag de exploitatievergunning en de Drank- en Horeca-vergunning (DHW-vergunning) van Flamez ingetrokken. Flamez heeft bezwaar gemaakt tegen dit besluit.
De burgemeester heeft bij de verlening van de exploitatie- en de Drank- en Horecawetvergunning als extra voorwaarde gesteld dat Flamez voor 30 september 2019 een lening moest aflossen. Deze lening was afgesloten met een persoon met een strafrechtelijk verleden. Met deze voorwaarde wil de burgemeester het risico op vermenging tussen boven- en onderwereld tegengaan. Omdat Flamez de lening niet op tijd heeft afbetaald en ook niet waarschijnlijk is dat dit op korte termijn gaat gebeuren, mocht de burgemeester de vergunningen intrekken.

Voorlopige uitspraak

Dit is een voorlopig oordeel van de rechtbank in een versnelde procedure die Flamez is begonnen om sluiting te voorkomen. De bezwaren van Flamez zullen nog nader bekeken worden door de burgemeester en dan volgt mogelijk nog een bodemprocedure bij de rechtbank.

Uitspraken