Laden...

Vordering Koninklijke Horeca Nederland over coronamaatregelen nachtclubs en discotheken afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vordering Koninklijke Horeca Nederland over coronamaatregelen nachtclubs en discotheken afgewezen
Den Haag, 17 september 2021

De voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft de vordering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over de coronamaatregelen voor nachtclubs en discotheken afgewezen. KHN eist dat bij de versoepelingen van 25 september 2021 nachtclubs en discotheken open kunnen onder dezelfde voorwaarden als de overige horeca, evenementen, theaters, bioscopen en concertzalen. Deze eis wordt afgewezen.

Het politieke besluitvormingsproces over versoepelingen van de maatregelen was op het moment van de behandeling van deze zaak  nog niet afgerond. KHN wil dat de rechter ingrijpt in dit politieke besluitvormingsproces door het kabinet dwingend voor te schrijven hoe de regelgeving er op 25 september 2021 uit moet zien. De voorzieningenrechter is niet bevoegd om zo'n wetgevingsbevel te geven.

Uitspraken