Laden...

Vordering schietincident Ridderhof Alphen aan den Rijn afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vordering schietincident Ridderhof Alphen aan den Rijn afgewezen
Den Haag, 17 januari 2018

Tristan van der V., de schutter van het schietincident in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn van april 2011, is niet meeverzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van zijn ouders. Dat is het eindoordeel van de rechtbank Den Haag in de civiele procedure die een aantal slachtoffers van het schietincident heeft aangespannen tegen de ouders van Tristan en hun verzekeraar.

Tristan niet meeverzekerd

De eisers spreken de verzekeraar aan om dekking te verlenen onder de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders. In juni 2017 heeft de rechtbank op basis van de toen beschikbare stukken het bewijsvermoeden uitgesproken dat Tristan was meeverzekerd. De verzekeraar heeft dit bewijsvermoeden weten te weerleggen.

Eindvonnis

In juni 2017 heeft de rechtbank al beslist dat de ouders van Tristan geen verwijt gemaakt kan worden en dat zij niet aansprakelijk zijn voor de gevolgen van het schietdrama in Alphen aan den Rijn in 2011. In het eindvonnis in deze zaak wordt ook de vordering tegen de verzekeraar afgewezen.

Uitspraken