Vrijspraak voor betrokkenheid dodelijke schietpartij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vrijspraak voor betrokkenheid dodelijke schietpartij
Den Haag, 30 maart 2018

De rechtbank heeft vandaag een 43-jarige inwoonster van Capelle aan den IJssel vrijgesproken van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij op 11 juli 2015 in Den Haag. Zij werd beschuldigd van (poging) moord of doodslag en wapenbezit. Verder zou zij hebben samengewerkt met de schutter en hem geholpen hebben om aan de politie te ontkomen. Bij de schietpartij in een horecagelegenheid kwam een 31-jarige Hagenaar om het leven en raakte een ander zwaar gewond.

Samenwerken

Vaststaat dat de vrouw op het moment van de schietpartij met haar vriend in de horecagelegenheid La Suegra in Den Haag was en dat haar vriend door meerdere getuigen als schutter werd aangewezen. De rechtbank kan echter niet vaststellen dat zij op een of andere wijze met haar vriend heeft samengewerkt.

Vuurwapen

Het is niet bewezen dat de vrouw haar vriend behulpzaam is geweest door het vuurwapen de horecagelegenheid binnen te smokkelen. Ook die avond werd bij La Suegra een streng deurbeleid gehanteerd en werden alle klanten grondig gecontroleerd. De vrouw droeg dusdanig weinig en strakke kleding dat een daaronder verborgen vuurwapen zichtbaar geweest zou moeten zijn.

Wapenbezit

De vrouw werd ook ten laste gelegd dat zij in de maanden voor de schietpartij vuurwapens in haar woning had. In het dossier zijn de nodige aanwijzingen dat er daadwerkelijk in haar de woning (of de kelder) vuurwapens aanwezig zijn geweest. Er zijn ook aanwijzingen dat haar zoon en haar vriend iets met die vuurwapens te maken hadden. De rechtbank kon alleen niet vaststellen dat zij daar iets mee te maken had of dat ze wist dat er wapens waren. Tijdens de doorzoeking van haar woning zijn ook geen vuurwapens gevonden.

Ontkomen

Tot slot werd de vrouw ervan verdacht dat zij haar vriend na de schietpartij heeft geholpen om aan de politie te ontkomen of hem verborgen had. Het is echter onduidelijk gebleven of en, zo ja, wanneer ze wist dat haar vriend in La Suegra had geschoten en tot welk moment zij na het vertrek uit La Suegra bij elkaar zijn gebleven. Ook voor dit feit zag de rechtbank onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te komen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten