Zitting civiele procedure verbod Satudarah Motorcycle Club

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Zitting civiele procedure verbod Satudarah Motorcycle Club
Den Haag, 16 januari 2018

Op 8 en 9 mei  2018 behandelt de rechtbank Den Haag de civiele procedure waarin het Openbaar Ministerie de rechtbank vraagt om de Satudarah Motorcycle Club (SMC) te verbieden. De zitting begint op dinsdag 8 mei om 10:00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.

Informatie voor publiek

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 3. Op de publiekstribune is beperkt ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd.

Informatie voor media

U kunt gebruik maken van de persfaciliteiten door u van tevoren aan te melden bij de afdeling voorlichting van de Rechtbank Den Haag. U kunt dat doen tot uiterlijk vrijdag 4 mei om 12.00 uur per mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.
Neem een geldig legitimatiebewijs en een perskaart mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 3.
Afhankelijk van het aantal aanwezigen krijgt u een plek in de zittingszaal op de begane grond of op de publieke tribune op de 1e verdieping. Daarnaast is een perskamer met live videoverbinding beschikbaar.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Dat betekent dat in beginsel één medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen.

Vervoer en parkeren

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza rechtstreeks naar het JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar het JCS bedraagt circa vijf minuten.
Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

Over de zitting

Het gaat om een civielrechtelijke verzoekschriftprocedure. Het OM heeft 29 september 2017 een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank dat is gebaseerd op artikel 2:20 van het Burgerlijk wetboek. Dit artikel bepaalt dat een rechtspersoon waarvan de werkzaamheid in strijd is met de openbare orde door de rechtbank op verzoek van het OM kan worden verboden en ontbonden.

Na het indienen van dit verzoekschrift heeft de advocaat van SMC tot twee weken voor de behandeldatum de tijd om een verweerschrift in te dienen. In de zitting gaat de rechter bepalen of SMC in strijd is met de openbare orde. De procedure eindigt met een beschikking.

Uitspraken

Meest gelezen berichten