Laden...

Zitting zaak Wilders op 7 april 2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Zitting zaak Wilders op 7 april 2016
Den Haag, 25 maart 2016

De rechtbank Den Haag neemt in de strafzaak tegen de heer Wilders op 7 april 2016 een beslissing over de verzoeken die gedaan zijn op de regiezitting van 18 maart jl. De uitspraak op 7 april a.s. vindt plaats vanaf 10.00 uur op het Justitieel Complex Schiphol (JCS), Duizendbladweg 100 in Badhoevedorp.

​Informatie voor publiek

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van de hoofdingang. Om de zitting te kunnen volgen, is een zaal met live videoverbinding beschikbaar. Er is beperkte ruimte en de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd.

Informatie voor media

Neem een geldig legitimatiebewijs + perskaart mee. Om binnen te komen, kunt u gebruik maken van ingang 2.

U kunt gebruik maken van de persfaciliteiten door u van tevoren aan te melden bij de afdeling voorlichting van de Rechtbank Den Haag. U kunt dat doen tot uiterlijk woensdag 6 april 2016 om 12.00 uur per mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.

Afhankelijk van het aantal aanwezigen krijgt u een plek in de zittingszaal op de begane grond of in de zittingszaal op de publieke tribune op de 1e verdieping. Daarnaast is een perskamer met live videoverbinding beschikbaar.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. Dat betekent dat in beginsel één landelijk (NOS) en één internationaal medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met hen. Rechtstreeks uitzenden van de zitting is toegestaan.

Vervoer en parkeren

Bussen van lijn 185 rijden ieder kwartier vanaf Schiphol Plaza halte B15 rechtstreeks naar JCS en vice versa. De bus stopt direct voor de hoofdingang van het JCS. De reistijd van Schiphol Plaza naar JCS bedraagt circa vijf minuten.

Er is een beperkte parkeermogelijkheid. U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend PIN betalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het JCS-parkeerterrein. In de nabijheid van het JCS zijn geen verdere parkeervoorzieningen aanwezig.

[Routebeschrijving Haarlemmermeer (auto)]

Uitspraken