Cel- en werkstraffen voor hennepteelt en witwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Cel- en werkstraffen voor hennepteelt en witwassen
Den Haag, 12 april 2019

De rechtbank Den Haag heeft vandaag vijf mannen en drie vrouwen veroordeeld voor betrokkenheid bij diverse hennepkwekerijen, witwassen, valsheid in geschrift en oplichting. Drie mannen zijn veroordeeld tot deels onvoorwaardelijke gevangenisstraffen oplopend tot 18 maanden. De anderen kregen forse werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen. Bij het opleggen van de straffen heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de feiten reeds lang geleden zijn gepleegd en dat het gehele strafproces lang heeft geduurd. Eén man moet ruim € 450.000 aan de Staat betalen, dit geld heeft hij met zijn criminele activiteiten verdiend.

Hennepkwekerijen

Door de politie zijn in het kader van een omvangrijk onderzoek naar hennepteelt in totaal tien hennepkwekerijen ontmanteld in woningen of bedrijfspanden. De rechtbank heeft vastgesteld dat zeven van de verdachten betrokken waren bij een of meer van de hennepkwekerijen.

Valsheid in geschrift en oplichting

Twee verdachten zijn ook schuldig bevonden aan valsheid in geschrift door gefingeerde dienstverbanden aan te gaan om een hypotheek te kunnen krijgen en om een WW-uitkering aan te kunnen vragen. Zij hebben ook een verzekeringsmaatschappij opgelicht door met opzet hun auto in het water te rijden en deze schade vervolgens te claimen.

Uitspraken