Celstraffen voor inbrekers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraffen voor inbrekers
Den Haag, 06 juli 2018

De rechtbank Den Haag heeft vandaag vier mannen uit Den Haag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 tot 18 maanden voor enkele woninginbraken. Een voormalig juwelier is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf wegens gewoonteheling van gestolen sieraden. Een vrouw is vrijgesproken van medeplichtigheid aan een van de inbraken en een andere man veroordeeld tot een werkstraf wegens heling.

Technisch bewijs ontbrak

De zaak betrof een groot onderzoek naar een serie inbraken in Den Haag en Scheveningen en leidde tot de verdenking van een criminele organisatie die zich met inbraken en heling bezig hield.
Er bestonden sterke aanwijzingen dat de mannen bij meer inbraken betrokken waren. Toch heeft de rechtbank de mannen van een groot aantal feiten vrijgesproken. Technisch bewijs in de zin van DNA-materiaal of vingerafdrukken ontbrak namelijk. Ook kon van veel van de bij de juwelier aangetroffen sieraden niet onomstotelijk worden vastgesteld dat de verdachten die daar hadden gebracht.

Geen crimineel samenwerkingsverband

De inbraken die de rechtbank wel bewezen acht maakten een professionele en georganiseerde indruk. Toch bevatte het dossier volgens de rechtbank te weinig bewijs om te kunnen spreken van een crimineel samenwerkingsverband. Ook voor dat onderdeel zijn de verdachten vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten