Laden...

Man veroordeeld voor fraude en witwassen 4,3 miljoen euro van werkgever

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Man veroordeeld voor fraude en witwassen 4,3 miljoen euro van werkgever
Den Haag, 20 augustus 2019

Een 28-jarige man is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Deze straf is overeenkomstig de eis van de officier van justitie. De man lichtte zijn werkgever Royal FloraHolland op voor ruim 4,3 miljoen euro. Deze schade moet hij zijn werkgever vergoeden.

Toedracht

Gedurende 9 maanden wist hij met een aantal frauduleuze handelingen dat bedrag ongemerkt weg te sluizen naar zijn eigen bankrekening. Het geld maakte hij vervolgens over naar andere rekeningen om daarmee te gokken. Hiermee heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan witwassen van dat bedrag.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn ook bijzondere voorwaarden verbonden waaronder een ambulante behandelverplichting voor zijn gokverslaving en een verbod op deelname aan kansspelen. Verder moet hij medewerking verlenen aan het Openbaar Ministerie om ervoor te zorgen dat tegoeden op gokaccounts worden overgemaakt naar Royal FloraHolland.

Uitspraken