Voorwaardelijke taakstraf voor stalker gemeentebestuur Leidschendam – Voorburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Voorwaardelijke taakstraf voor stalker gemeentebestuur Leidschendam – Voorburg
Den Haag, 03 mei 2018

De rechtbank in Den Haag veroordeelt een 77-jarige inwoner van Voorburg tot een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur met een proeftijd van twee jaar. Verder krijgt hij een contactverbod met de aangevers opgelegd van twee jaar.

Dreigende mailberichten

De rechtbank acht bewezen dat de man tussen 1 december 2015 tot en met 1 april 2016 dagelijks e-mails stuurde naar de burgemeester en een aantal wethouders en gemeenteraadsleden van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij was het niet eens met de komst van een asielzoekerscentrum in de gemeente.

Levenssfeer aangetast

Het dagelijks ontvangen en lezen van de uitvoerige berichten van de verdachte werd voor de aangevers zeer belastend en belemmerde hen in hun werkzaamheden. Daarnaast voelden zij zich in hun persoonlijke levenssfeer aangetast en een aantal werd ook echt bang door dreigende en suggestieve passages in sommige e-mails.

Lagere straf

De verdachte is van het zwaarste feit, te weten de beïnvloeding van het democratisch proces door dwang, vrijgesproken. De rechtbank houdt verder rekening met de leeftijd en gezondheidssituatie van de verdachte. Ook laat de rechtbank meewegen dat het een oude zaak betreft. De rechtbank heeft daarom een lagere straf opgelegd dan door de officier van justitie geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten