Laden...

Vordering organisator Miss India Holland-verkiezing om rectificatie afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vordering organisator Miss India Holland-verkiezing om rectificatie afgewezen
Den Haag, 12 juni 2019

De civiele voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft de vordering van de organisator van de Miss India Holland-verkiezing afgewezen. De man eiste rectificatie van negatieve uitlatingen in de pers door vijf ex-finalisten.

Voldoende gemotiveerd

De rechter oordeelde dat de vijf ex-finalisten hun besluit om niet langer deel te nemen aan de verkiezing voldoende zakelijk hebben gemotiveerd richting de pers. Zij wezen daarbij op een geweldsincident van 14 april 2019 waarbij de organisator in hun aanwezigheid gewond is geraakt. Daarnaast hoorden zij vlak voor de finale van drie eerder betrokkenen over beschuldigingen aan het adres van de organisator over ongepast gedrag en een oneerlijk verloop van de verkiezingsprocedure.

Bodemprocedure

In het kader van dit kort geding valt de belangenafweging daarom in het nadeel van de organisator uit. Definitieve duidelijkheid over de juistheid van de aantijgingen zal nog op zich laten wachten. Vier van de vijf ex-finalisten hebben inmiddels een voorlopig getuigenverhoor aanhangig gemaakt. De organisator heeft van zijn kant aangekondigd een bodemprocedure te gaan starten.

Uitspraken