Vrijspraak voor schieten op studentenwoning

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vrijspraak voor schieten op studentenwoning
Den Haag, 22 februari 2018

De rechtbank Den Haag spreekt een 51-jarige Leidenaar vrij van twee pogingen moord/doodslag. De man werd ervan beschuldigd dat hij een studentenwoning had beschoten. Bij de schietpartij is een van de bewoners gewond geraakt.

Schietpartij

In de vroege ochtend van 5 juli 2016 is in Leiden een studentenwoning beschoten. Een van de bewoners is daarbij in zijn been geraakt. Hij lag op dat moment in bed. Twee kogels zijn door een tussenwand heengegaan en hebben de slaapkamer van een tweede student bereikt. Zij is niet geraakt. Beide slachtoffers verklaarden dat hun huisbaas, de verdachte, de enige persoon was met wie een conflict bestond.

Huurgeschil

De student die door een kogel is getroffen, was op enig moment naar de huurcommissie gestapt, omdat hij vond dat hij teveel huur voor zijn kamer betaalde. Hij werd in het gelijk gesteld. De huisbaas wilde hem de woning uit hebben. Een dag voor de schietpartij hadden de huisbaas en het slachtoffer hooglopende ruzie, onder andere omdat het slachtoffer zijn medehuurders vertelde over de uitspraak van de huurcommissie.

Schotresten

De huisbaas had schotresten op zijn handen die afkomstig waren van een ‘schietproces’. Het is niet vast komen te staan dat dit het schietincident van 5 juli 2016 is geweest. Aangezien er ook geen andere bewijs is dat de huisbaas op het tijdstip van het schietincident bij de studentenwoning was, kan de rechtbank de mogelijkheid dat de schotresten afkomstig zijn van een ander schietproces niet uitsluiten.

Vrijspraak

Dat de huisbaas mogelijk een motief had en dat op zijn handen schotresten zijn gevonden, is onvoldoende om hem als schutter aan te wijzen. Aangezien het dossier geen ander bewijs bevat waaruit zijn (directe) betrokkenheid blijkt, wordt hij van alle feiten vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten