Laden...

Informatiebalie Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Bezoekinformatie > Informatiebalie Rechtbank Gelderland

Informatiebalie

Werkwijze centrale informatiebalie – hoe dient u stukken in?

De centrale informatiebalie is de toegangspoort tot en het aanspreekpunt binnen de rechtbank. Door de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus zal de werkwijze van de informatiebalie anders zijn dan u normaal gewend bent.

 

Post, mail en fax

Wij vragen u zo veel mogelijk stukken per post naar ons te versturen. Ook blijft het mogelijk om stukken af te geven op de rechtbank. Deze stukken kunt u afgeven bij de beveiliging bij de ingang van de rechtbank of in de brievenbus van de rechtbank. Dit kan tijdens onze reguliere openingstijden van half 9 in de ochtend tot 5 uur in de middag. U krijgt een ontvangstbevestiging bij het inleveren.

Nijmegen en Apeldoorn

De stukken die u via de brievenbus van locatie Nijmegen en Apeldoorn afgeeft, worden een dag later naar Arnhem gebracht. Aansluitend worden in Arnhem de administratieve handelingen verricht en worden deze per post teruggestuurd. Hier gaat dus wel een dag extra overheen.

 

Spoed

Heeft u met spoed een apostille of een beschikking nodig? U kunt zich hiervoor melden bij de informatiebalie in Arnhem en Zutphen.

 

Instellen/intrekken hoger beroep

Geef bij de beveiliging aan dat u in hoger beroep wilt gaan, het beroep wilt intrekken, afstand van een rechtsmiddel of beroep op cassatie wilt doen. Komt u voor een van deze handelingen, dan mag u dit ook afhandelen bij de informatiebalie. Wij verzoeken u echter ook bovenstaande handelingen zo veel mogelijk per post, mail of fax in te dienen.

 

Werkzaamheden en manier van indienen

Hieronder staan de werkzaamheden die de centrale informatiebalie nog uitvoert en de indieningswijze. Lees op deze pagina hoe u dit schriftelijk/per mail of fax kunt indienen en wat u moet meesturen.

De contactgegevens van de informatiebalie zijn:

 

DienstManier van indienen
Apostille/legalisatie documentPer post opsturen naar de centrale informatiebalie, voor een spoedaanvraag kunt u terecht bij de informatiebalie Arnhem of Zutphen.
Ouderlijk gezagPer www.rechtspraak.nl (DigiD)
Inname postIn de brievenbus of bij de beveiliging van de rechtbank. Wanneer u post afgeeft bij de beveiliging, krijgt u een ontvangstbevestiging
Betalen kosten administratieve handelingen Via pinbetaling, op dit moment is het helaas niet mogelijk om een contante betaling te doen.
Instellen/intrekken hoger beroepPer post, mail of fax of bij de informatiebalie in Arnhem
Volmacht hoger beroep instellen Per post, mail of fax of bij de informatiebalie in Arnhem
Verzet tegen boetePer post naar het CVOM. T.a.v. Afdeling Mulder Postbus 50000 3500 MJ Utrecht
Arbitrale vonnissenPer post
Algemene voorwaardenPer post of mail
Echtscheidingsbeschikking Per post of mail, voor een spoedaanvraag kunt u terecht bij de informatiebalie Arnhem of Zutphen.
Non-appèl verklaringPer post
Non-faillietverklaringPer post of mail
NalatenschappenPer post
Huwelijkse voorwaardePer post
Eigen aangifte faillissementPer post. Urgentie hangt af van besluit deze zaak(zaken). Besluit komt vanuit het primair proces.
ErfrechtverzoekenPer post
Uittreksel GezagsregisterPer mail, post of DigiD
CassatiePer mail of bij de informatiebalie in Arnhem

 

Diensten

U kunt bij de informatiebalies terecht voor:

  • Aangeven eigen faillissement.
  • Afgifte van stukken en spoedpost. Vermelden voor welke zaak of persoon.
  • Afgifte akte non-appel in echtscheidingszaken.
  • Betalingen (zoals griffierechten). Op locatie Apeldoorn kun je alleen pinnen. Overige locaties (Arnhem, Zutphen en Nijmegen) is contant betalen wel mogelijk.
  • Deponeren algemene voorwaarden (opsturen kan ook).
  • Legaliseren (verklaren van echtheid) van handtekeningen van (kandidaat-)notarissen, ambtenaren burgerlijke stand, beëdigde vertalers en medewerkers Kamer van Koophandel (zonder afspraak).
  • Persoonlijk indienen van schriftelijke stukken in een gerechtelijke procedure.
  • Declaraties indienen. Voor kosten die voor vergoeding door rechtbank Gelderland in aanmerking komen, zoals getuigen- en tolkendeclaraties.
  • Instellen hoger beroep of cassatie tegen strafvonnissen.
  • Geen uitleen toga of bef. Vanaf maandag 3 mei is het tot nadere berichtgeving niet meer mogelijk om een toga of bef te lenen op de locaties van de rechtbank Gelderland. Dit is een noodzakelijke maatregel vanuit hygiëne oogpunt. We vragen u om uw eigen toga en bef mee te nemen wanneer u een zitting heeft op 1 van onze locaties.

* Als u komt voor een document waarvoor u moet betalen (bijvoorbeeld een apostille) kunt u tot 16.30 uur bij de informatiebalie terecht.