Laden...

1 jaar cel voor slaan en bedreigen met een vuurwapen in Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 1 jaar cel voor slaan en bedreigen met een vuurwapen in Arnhem
Arnhem, 13 juni 2023

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Eindhoven tot een gevangenisstraf van 12 maanden. Hij sloeg een vrouw met een geladen vuurwapen tegen het hoofd. Volgens de rechtbank is dit een poging tot zware mishandeling. Ook bedreigde de man dezelfde vrouw en haar vriendin. Daarbij is de man veroordeeld voor vuurwapenbezit. 

Illustratieve afbeelding

In februari 2023 maakte de man via WhatsApp een seksafspraak met een vrouw. Hij sprak af in een huis in Arnhem en had een geladen pistool in zijn jaszak. Toen de man dacht dat de vrouw hem had bestolen werd hij woedend. Hij sleurde de vrouw aan haar haren naar een kleine woonkamer waarin ook een andere vrouw lag. Op dat moment kwam er een andere man binnen. De man trok zijn wapen en schoot naast de andere man in de grond. De vrouw waarmee de man eerder seks had, pakte de man vast. Hij sloeg haar met kracht - met het geladen wapen op haar hoofd - van zich af. Hierbij ging het wapen nogmaals af. Het slachtoffer hield aan de klap op haar hoofd een fors bloedende hoofdwond over.  

Strafbepaling

De rechtbank vindt dit ernstige vergrijpen. De man vindt het kennelijk niet vreemd om een geladen vuurwapen mee te nemen bij zijn bezoek aan de vrouw. Vervolgens schroomt hij niet om - als er onenigheid ontstaat - het wapen te trekken en hiermee te schieten en te slaan. Dit moet voor zowel de vrouw als haar huisgenoot een schokkende ervaring zijn geweest. De man is bovendien al eens eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. De rechtbank ziet geen heil in een voorwaardelijk strafdeel, omdat de reclassering daartoe geen mogelijkheden ziet. Daarbij pleegde de man deze delicten terwijl er nog 2 proeftijden liepen van eerdere veroordelingen. Daarom oordeelt de rechtbank dat de man 12 maanden de gevangenis in moet, met aftrek van de tijd dat hij in voorarrest zat.

Tenuitvoerlegging eerder voorwaardelijk opgelegde straffen

Naast de 12 maanden cel die de rechtbank in deze nieuwe zaak oplegt, moet de man ook de eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraffen uitzitten. Het gaat hierbij om gevangenisstraffen van in totaal ruim 1 jaar. 

Uitspraken