Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden.

Telefoon

088 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Let op: Op dit moment is onze telefonische wachttijd langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Man uit Duiven krijgt tbs voor bedreiging en mishandelingMan uit Duiven krijgt tbs voor bedreiging en mishandelinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Duiven-krijgt-tbs-voor-bedreiging-en-mishandeling.aspxArnhem2-8-2021 22:00:00De rechtbank Gelderland veroordeelt een 46-jarige man uit Duiven tot tbs met dwangverpleging. De man bedreigde bewoners van een willekeurige woning in zijn woonplaats met messen en stak 1 van de bewoners met een mes in haar been. <p>De rechtbank Gelderland veroordeelt een 46-jarige man uit Duiven tot tbs met dwangverpleging. De man bedreigde bewoners van een willekeurige woning in zijn woonplaats met messen en stak 1 van de bewoners met een mes in haar been.</p>
TBS en 9 jaar celstraf voor doden moeder in HeerdeTBS en 9 jaar celstraf voor doden moeder in Heerdehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/TBS-en-9-jaar-celstraf-voor-doden-moeder-in-Heerde.aspxZutphen1-8-2021 22:00:00<p>De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Heerde voor doodslag, de man bracht zijn moeder met geweld om het leven. De rechtbank legt tbs met dwangverpleging op, daarbij krijgt hij een gevangenisstraf van 9 jaar.<br></p>
Renovatie Paleis van Justitie op InstagramRenovatie Paleis van Justitie op Instagramhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Renovatie-Paleis-van-Justitie-op-Instagram.aspxGelderland29-7-2021 22:00:00<p>Het Paleis van Justitie in Arnhem renoveert de openbare ruimtes. Het gaat hier om functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van techniek. Een aantal zittingszalen krijgt meer en betere audiovisuele en digitale middelen. Verder komt er nieuw meubilair, verlichting en stoffering. Ook krijgt de akoestiek de aandacht. <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Zutphen-tijdelijke-locatie-voor-deel-strafzaken-gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden.aspx">In juli 2021 startte de renovatie met de Leigraafzaal</a>. Hierna volgen andere zittingszalen, pers- en advocatenkamer, balies, opvang- en wachtruimten. In maart 2022 zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor jarenlange rechtspraak.<br></p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.