Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Gelderland?

 

Contact met de rechtbank

De rechtbank Gelderland behandelt met ingang van maandag 11 mei 2020 weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.

Toegang pers en publiek

Publiek is welkom, maar er is maar beperkt ruimte in de zittingszalen.
Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u journalist en wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur team communicatie dan minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een mail.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Man uit Tiel veroordeeld voor smokkel kinderen vanuit IndonesiëMan uit Tiel veroordeeld voor smokkel kinderen vanuit Indonesiëhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Tiel-veroordeeld-voor-smokkel-kinderen-vanuit-Indonesie.aspxArnhem27-10-2020 23:00:00De rechtbank veroordeelt een 36-jarige man uit Tiel voor het – met behulp van valse documenten – smokkelen van 2 Indonesische kinderen naar Nederland. <p>De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Tiel voor het – met behulp van valse documenten – smokkelen van 2 Indonesische kinderen naar Nederland. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd. De rechtbank spreekt zijn 48-jarige vrouw vrij van betrokkenheid om de kinderen naar Nederland te halen.  </p>
Man uit Arnhem veroordeeld voor brandstichting in tussenwoningMan uit Arnhem veroordeeld voor brandstichting in tussenwoninghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Arnhem-veroordeeld-voor-brandstichting-in-tussenwoning.aspxArnhem27-10-2020 23:00:00De rechtbank veroordeelt een 60-jarige man voor brandstichting in een tussenwoning in Arnhem. De brandstichting leverde gevaar op voor de naastgelegen woningen en bewoners. <p>De rechtbank veroordeelt een 60-jarige man voor brandstichting in een tussenwoning in Arnhem. De brandstichting leverde gevaar op voor de naastgelegen woningen en bewoners. De man krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.</p>
Man uit Boven-Leeuwen veroordeeld voor het schieten op een persoon met een luchtdrukbuksMan uit Boven-Leeuwen veroordeeld voor het schieten op een persoon met een luchtdrukbukshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Boven-Leeuwen-veroordeeld-voor-het-schieten-op-een-persoon-met-een-luchtdrukbuks.aspxArnhem27-10-2020 23:00:00De rechtbank veroordeelt een 68-jarige man uit Boven-Leeuwen voor zware mishandeling omdat hij met een luchtdrukbuks een persoon in zijn borst heeft geschoten. <p>De rechtbank veroordeelt een 68-jarige man uit Boven-Leeuwen voor zware mishandeling omdat hij met een luchtdrukbuks een persoon in zijn borst heeft geschoten. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een taakstraf van 180 uur. </p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.