Laden...

12 jaar cel voor doodslag collega op bouwplaats Bruchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 12 jaar cel voor doodslag collega op bouwplaats Bruchem
Arnhem, 29 december 2022

De rechtbank veroordeelt een 48-jarige man uit Kaatsheuvel voor de doodslag op zijn collega. De man krijgt een gevangenisstraf van 12 jaar. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen aan meerdere nabestaanden van het slachtoffer en aan de man die bij de steekpartij aanwezig was.

Illustratieve afbeelding
De man kreeg in de ochtend van 13 juli 2022 op een bouwplaats in Bruchem een discussie met zijn collega. Tijdens die discussie pakte de man een mes uit zijn werkbus en stak daarmee zijn collega. Aan deze messteek is het slachtoffer overleden. De man verklaarde dat hij kan herinneren dat hij een discussie had met het slachtoffer. Daarna handelde hij in een waas. Waarom hij tot deze daad is gekomen, weet hij niet.

Volledig toerekeningsvatbaar

Uit de rapportage van de psycholoog is niet naar voren gekomen dat de man handelde onder invloed van een stoornis. De rechtbank beschouwt de man daarom volledig toerekeningsvatbaar.

Onbegrijpelijke actie

De stap van een discussie naar het dodelijk verwonden van iemand is volgens de rechtbank onbegrijpelijk. De 'waarom vraag’ blijft tot op de dag van vandaag onbeantwoord. Volgens de rechtbank moet dit voor de nabestaanden moeilijk te bevatten, zo niet onverteerbaar zijn. De rechtbank is van oordeel dat alleen een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf recht doet aan de ernst van de zaak. De rechtbank veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 12 jaar. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

De man moet aan meerdere nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding van in totaal ruim 40.000 euro betalen. Ook een andere collega die bij de steekpartij aanwezig was heeft recht op schadevergoeding van 6.500 euro.

Uitspraken