Laden...

12 jaar cel voor doodslag op echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 12 jaar cel voor doodslag op echtgenote
Arnhem, 27 februari 2017

De rechtbank veroordeelde een 35-jarige Poolse man voor doodslag op zijn echtgenote en het wegmaken van het stoffelijk overschot. Hij kreeg een celstraf van 12 jaar opgelegd.

Gevangenisstraf

De man zou in mei 2016 wurgseks met zijn echtgenote hebben gehad. De vrouw zou hierbij op een gegeven moment gestopt zijn met ademhalen. Daarop pakte de Pool een mes en sneed de vrouw tweemaal in haar hals om haar te proberen te redden. De man verklaarde dat er geen opzet in het spel was. Volgens de rechtbank is dit scenario niet geloofwaardig en vindt het geen steun in de bewijsmiddelen. De rechtbank vindt niet bewezen dat er sprake was van voorbedachte rade en heeft de man daarom vrijgesproken van moord.

Schadevergoeding

Tot slot kende de rechtbank een schadevergoeding van bijna 3.600 euro toe aan de nabestaanden voor de kosten die zij hebben gemaakt als gevolg van het overlijden van het slachtoffer.

Uitspraken