Laden...

12 maanden cel voor man uit Hoogezand voor hennep bezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 12 maanden cel voor man uit Hoogezand voor hennep bezit
Zutphen, 17 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Hoogezand tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De man stopte hennep in dozen in een loods in Ermelo.

Illustratieve afbeelding

Op 28 mei 2020 trof de politie in een loods in Ermelo een partij van 205 kilo hennep aan. De man was daar met meerdere personen aan het werk. Hij was dozen aan het vouwen en stopte gesealde verpakkingen in dozen. Volgens de rechtbank moest het voor de man duidelijk zijn dat in die verpakkingen hennep zat.

​Drugssmokkel naar het buitenland

De officier van justitie voerde tijdens de zitting aan dat de dozen met hennep naar het buitenland vervoerd zouden worden. Mede daarom eiste de officier een gevangenisstraf van 24 maanden. De eindbestemming van de pakketten is tijdens het onderzoek niet naar voren gekomen. Daarom is het volgens de rechtbank niet bewezen dat de hennep naar het buitenland vervoerd zou gaan worden. Om die reden is aan de man een lagere gevangenisstraf opgelegd dan geëist is.

Uitspraken