Laden...

18 maanden cel voor afpersing in supermarkt Wageningen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 18 maanden cel voor afpersing in supermarkt Wageningen
Zutphen, 24 november 2021

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Wageningen tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De man maakte zich schuldig aan een afpersing in een supermarkt, waarbij hij een mes toonde, een medewerker bij zijn keel pakte, een andere medewerker bedreigde en bloempotten vernielde. 

Illustratieve afbeelding

Op 3 augustus 2021 stond de man bij de servicebalie van een supermarkt in zijn woonplaats. Hij vroeg daar om statiegeld van zijn ingeleverde flessen. Omdat de man een winkelverbod had, kreeg hij het statiegeld niet. De man werd daardoor steeds agressiever. Het winkelpersoneel gaf de man uiteindelijk zijn statiegeld, waarna de man vertrok. Uit de aangiftes bleek dat het agressieve gedrag van de man grote indruk op hen maakte. Zij waren erg geschrokken en bang. Nadat de man was aangehouden, bedreigde hij 2 politieagenten en gedroeg zich tegenover hen ook agressief. 

strafbepaling

Hoewel er geen actuele diagnostiek beschikbaar is, zijn er grote zorgen wat betreft het psychosociaal functioneren van de man. Omdat hij niet meewerkt aan hulpverlening kan de rechtbank geen reclasseringstoezicht opleggen. De man heeft een strafblad. Daarom is volgens de rechtbank een gevangenisstraf passend. De gevangenisstraf van 18 maanden die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

Uitspraken