Laden...

Man uit Nijmegen veroordeeld voor het wisselen van vals geld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen veroordeeld voor het wisselen van vals geld
Zutphen, 17 augustus 2020

De rechtbank veroordeelt een man van 22 jaar uit Nijmegen tot een werkstraf van 140 uur. Hij wisselde meerdere keren vals geld. Ook waren in de woning van de man vals geld en harddrugs aanwezig.

De man wisselde begin 2018 meerdere keren geld, waarbij hij de personen in kwestie vals geld teruggaf. Hij heeft daarmee mensen die hem wilden helpen benadeeld en hun vertrouwen geschaad.  Van één incident met vals geld spreekt de rechtbank de man vrij, omdat zij niet de overtuiging heeft dat de man de dader is.

Leven inmiddels op de rit

De man verklaart dat hij ten tijden van het delict niet lekker in zijn vel zat en verkeerde vrienden had. Inmiddels heeft hij op eigen kracht zijn leven weer goed op de rit gekregen. Hij woont sinds juni 2019 zelfstandig, werkt als ZZP’er in de zorg, studeert en heeft een goed inkomen. Er zijn geen aanwijzingen voor problematisch middelengebruik

Taakstraf

De rechtbank ziet geen reden om een voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen, zoals de officier van justitie eiste. De man heeft een positieve wending aan zijn leven gegeven en het risico dat hij nog een keer een strafbaar feit  pleegt is laag. Het opleggen van een voorwaardelijke gevangenisstraf 2,5 jaar na de  delicten dient volgens de rechtbank geen doel. Vanwege de ernst van de delicten legt de rechtbank hem wel een taakstraf op van 140 uur.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man één van de slachtoffers een bedrag van 50 euro betalen.

Uitspraken