Laden...

22-jarige man veroordeeld voor verkeersongeval met fietser in Wehl

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 22-jarige man veroordeeld voor verkeersongeval met fietser in Wehl
Arnhem, 06 februari 2024

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit de gemeente Montferland tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Wehl. Hierbij raakte een fietser zwaargewond. Daarnaast mag de man 6 maanden geen motorvoertuigen besturen als hij binnen 2 jaar nogmaals de fout in gaat.

Illustratieve afbeelding

Op 23 mei 2022 reed de automobilist te hard in de Catharinastraat in Wehl. Hij reed vervolgens, toen hij een onoverzichtelijk kruispunt opreed harder dan voor het verkeer veilig was en raakte daarbij een fietsster. De fietser kwam van rechts en had voorrang. De man was op dat moment een beginnend bestuurder. Het slachtoffer raakte door het ongeval zwaargewond en liep onder andere een incomplete dwarslaesie op. Zij moest hiervoor langdurig revalideren en zal altijd last blijven houden van restverschijnselen. 

Onvoorzichtig rijgedrag

Volgens de rechtbank is de man schuldig aan het ongeluk, omdat hij aanmerkelijk onvoorzichtig reed. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij in zijn zorgplicht voor de verkeersveiligheid tekort is geschoten. Zijn handelen leidde tot een ongeval, waarbij iemand zwaargewond raakte. De impact hiervan op het slachtoffer is groot. Het is de eerste keer dat de man met justitie in aanraking kwam. De rechtbank houdt er rekening mee dat het ongeval ook impact heeft gehad op de man zelf en hij ook contact met het slachtoffer zocht en had. Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat de man zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk als servicemonteur.

Strafbepaling

Volgens de rechtbank is een taakstraf op zijn plaats. De rechtbank legt een taakstraf op van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden, met een proeftijd van 2 jaar.

Uitspraken