Laden...

220 Xtc-pillen, dealen in harddrugs en belediging politieagent: 12 maanden cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 220 Xtc-pillen, dealen in harddrugs en belediging politieagent: 12 maanden cel
Zutphen, 02 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Groenlo voor het bezit van xtc, het dealen in harddrugs en het beledigen van een politieagent. De rechtbank legt een gevangenisstraf van 12 maanden op. 4 maanden hiervan hoeft de man niet uit te zitten als hij zich laat behandelen en binnen de proeftijd van 2 jaar geen nieuwe strafbare feiten pleegt.

Dealen in harddrugs

De man werd op 10 augustus 2017 aangehouden met 220 xtc-pillen in zijn bezit. Uit de berichten op zijn telefoon bleek dat hij harddrugs verkocht aan meerdere mensen. Ook uit verklaringen van getuigen bleek dat zij al een aantal jaar harddrugs kochten bij de man. Van de belediging had hij spijt. De rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is voor het dealen, het bezit van de xtc-pillen en voor het beledigen van de politieagent.

Doorzoeking auto

De advocaat vond dat de auto van de man niet doorzocht had mogen worden, omdat er op dat moment te weinig aanwijzingen waren dat de man strafbare feiten pleegde. De rechtbank vindt dat de doorzoeking wel was toegestaan, omdat de man van tevoren had gezegd dat de politie in zijn auto mocht kijken.

Uitspraken