Laden...

3 jaar celstraf voor poging doodslag vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 3 jaar celstraf voor poging doodslag vriendin
Arnhem, 05 juni 2018

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Letland tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor een poging tot doodslag op zijn vriendin.

In februari 2018 werd een vrouw door haar vriend met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zij had over haar hele lichaam blauwe plekken, een schedelbasisfractuur en een bloeduitstorting in haar lever. De vrouw verklaarde dat zij de dag daarvoor was overvallen en dat zij daardoor gewond was geraakt. De rechtbank oordeelt op basis van bewijs in het dossier, waaronder verklaringen van huisgenoten en een foto op de telefoon van de man, dat het verhaal van de vrouw over de overval niet kan kloppen. Zij oordeelt dat de man degene is die de vrouw heeft mishandeld.

Zeer ernstig letsel

De man heeft meerdere keren en met veel kracht tegen het hoofd en het lichaam van de vrouw geslagen. Het letsel van de vrouw was zo ernstig dat zij daaraan had kunnen overlijden. De vrouw is pas meer dan een dag na het geweld naar het ziekenhuis gebracht. Zij was al die tijd in haar woning zonder medische hulp of pijnverlichting. De rechtbank vindt het feit zo ernstig dat zij de man veroordeelt tot een gevangenisstraf van 3 jaar. 

Vrijspraak mishandeling langere periode

De man werd ook verdacht van mishandeling van de vrouw over een langere periode. De rechtbank oordeelt dat hier onvoldoende bewijs voor is en spreekt de man hiervan vrij.

Uitspraken