Laden...

3 jaar gevangenisstraf voor verkrachting in Lengel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 3 jaar gevangenisstraf voor verkrachting in Lengel
Zutphen, 08 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor verkrachting van een jonge vrouw. De rechtbank vindt bewezen dat de man het toen 17-jarige slachtoffer in zijn auto dwong tot seks.

Bij de verkrachting op 14 mei 2019 in Lengel gebruikte de man verbaal en fysiek geweld. Hij sloeg het slachtoffer, trok aan haar haren en kneep haar keel dicht. De aangifte vindt onder meer steun in een geluidsfragment dat het slachtoffer op haar mobiele telefoon wist op te nemen.

​Psychische gevolgen

Het slachtoffer ervaart ernstige gevolgen door de verkrachting. Aan een begin van verwerking is zij nog niet eens toegekomen en psychisch zit zij aan de grond. Een verkrachting is een van de ergste dingen die een jonge vrouw kan overkomen. Het misdrijf roept in de samenleving dan ook afschuw en verontwaardiging op.

​Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

Gezien de ernst van het misdrijf vindt de rechtbank een flinke onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. De officier van justitie had een straf van soortgelijke duur geëist.

Tot slot moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 5 duizend euro.

Uitspraken